Sinterklaas gedichten tips

Het is voor iedereen weer een hele opgave om een leuk origineel sinterklaasgedicht te maken. Om het gemakkelijker te maken voor iedereen gaan we hier een aantal bruikbare tips geven. Op internet zijn genoeg sites waar je kant en klare sinterklaasgedichten kan downloaden of zelfs kan laten genereren. Dit zijn bijna allemaal standaard gedichten. Het is meestal niet leuk omdat het gedicht niet over de persoon zelf gaat. Het is veel leuker om er wat dingen in te verwerken die zijn voorgevallen of die echt op de persoon zelf slaan. Je kan ook proberen om de persoon een beetje te 'pesten'. (Houd het wel leuk natuurlijk !!!). Het kost niet meer tijd om zelf een sinterklaasgedicht te maken in plaats van hem op internet op te zoeken. Voordat je een goed gedicht op internet hebt gevonden (Als ze al bestaan), ben je al klaar met je eigen originele sinterklaasgedicht.

Als je weet voor wie je een sinterklaasgedicht moet maken pak je een stuk papier of je computer erbij. Nu ga je zoveel mogelijk dingen opschrijven over deze persoon. Het maakt niet uit wat je allemaal opschrijft, zolang het maar over deze persoon gaat. Een aantal voorbeelden waar je dingen over kan schrijven zijn :

          - hobby's
          - lievelings films, muziek, sport, auto
          - huisdieren
          - leuke dingen die zijn gebeurd
          - woonplaats, naam van partner, koosnaam etc.

En nog veel meer dingen die betrekking hebben op deze persoon, dus wees creatief. Als je eenmaal een aantal woorden hebt opgeschreven ga je kijken of er makkelijke rijmwoorden bij zitten. Sommige woorden zijn heel gemakkelijk te rijmen, en andere zijn een stuk moeilijker. Deze kan je het beste weglaten, of middenin het sinterklaasgedicht zetten.
Als je moeite hebt om rijmwoorden te vinden op de woorden waar je over wil gaan dichten, kan je nog op internet rijmsites vinden. Daar kun je genoeg ideeen op doen, maar denk eraan, probeer altijd origineel te blijven.

De opbouw van een gedicht kan heel belangrijk zijn om wat meer houvast te krijgen. Het makkelijkste is een sinterklaasgedicht maken waar 2 regels op elkaar rijmen. Daaronder weer 2 regels, en ga zo door tot het einde.

Als je 2 regels hebt gemaakt die op elkaar rijmen schrijf je deze op of typ je het op je computer. Dit blijf je doen totdat je een aantal zinnen hebt die allemaal op elkaar rijmen. deze zet je in de goede volgorde, en VOILA. Je hebt een eigen origineel sinterklaasgedicht gemaakt. Op het einde is het altijd belangrijk dat je het gedicht goed doorleest. Soms zitten er stukjes tussen die niet lekker lopen. Neem hiervoor de tijd en pas deze aan zodat het wel vloeiend loopt. Het helpt ook als je het sinterklaasgedicht een keer hardop voorleest.
// //