Schoorsteen surprise maken

Schoorsteen surprise maken

Wat hebben we allemaal nodig voor deze sinterklaas surprise:

-          Doos (liefst langwerpig)
-          Schaar
-          Lijm
-          Gekleurd papier, potloden/stiften
-          Watjes
-          Oude kranten

surprise maken schoorsteenDe schoorsteen surprise is een gemakkelijke surprise om te maken. Er is veel plek om de cadeau’tjes erin te verstoppen.
We beginnen met de doos. Die gaat uiteindelijk de schoorsteen vormen. Het beste is om een langwerpige doos te hebben. (Heb je geen doos? Dan kan je meestal bij de supermarkt gratis een doos pakken.) Als we de doos rechtop zetten met de lange kant naar boven hebben we al de vorm van de schoorsteen. Nu knippen/snijden we de bovenkant open.  Dit kan je op 2 manieren doen.

1) Je knipt of snijdt de hele bovenkant eraf. Dit heeft als voordeel dat je een open gat maakt en je schoorsteen uiteindelijk het effect krijgt van een soort ‘grabbelton’.

2) Je knipt of snijdt 3 van de 4 zijdes van de bovenkant open. Nu heb je een ‘klep’ gemaakt omdat 1 zijde nog vastzit. Het voordeel hiervan is dat je de surprise beter kan versieren.

Als je zover bent gaan we de buitenkant van de doos versieren. Het moet op een schoorsteen lijken. Hiervoor kan je verschillende technieken gebruiken. Het leukste is om wat meer tijd en energie in de surprise te steken waardoor de surprise er mooier uit komt te zien.
Je kan bijvoorbeeld nog een ‘schoorsteenrand’ maken aan de bovenkant. Of als je een ‘klep’ hebt gemaakt, kan je van een zwart gekleurd wc-rolletje nog een schoorsteenpijpje maken. Ben creatief om jou schoorsteen uniek te maken.

1) Het gemakkelijkste is om een plaatje te zoeken van een bakstenen muur op internet en deze uit te printen en op de doos te plakken.

2) Gekleurd papier op de doos plakken en deze gebruiken als ondergrond. Daarna knippen we uit gekleurd papier de bakstenen en plakken deze op. Als de bakstenen erop zijn geplakt kan je alles nog versieren met potlood of stift voor meer effect.

3) Alleen het tekenen van de bakstenen met potlood en stift. Houd er wel rekening mee dat er geen tekst of plaatjes op de doos staan voordat we beginnen met tekenen. Deze methode kan heel erg snel mislukken. Het is belangrijk dat je goed kan tekenen.

surprise maken schoorsteenAls de buitenkant van de schoorsteen surprise af is gaan we de rook maken. Hiervoor gebruiken we watjes. De watjes plakken we aan de rand, en/of boven op de klep (als je die nog hebt. Zie stap 1). Trek de watjes zoveel mogelijk uit elkaar zodat je een echt ‘rook’ effect krijgt.

Nu is de surprise bijna af. De schoorsteen hoeft alleen nog maar gevult te worden met de cadeau’tjes en de vulling. Voor de vulling kan je van alles gebruiken. Het makkelijkste is om kranten in stukken te scheuren en op te frommelen.


// //