sinterklaas surprise boot


We gaan de eerste sinterklaas surprise maken !!

We gaan een stoomboot maken. Hiervoor heb je niet veel materiaal nodig. Wat hebben we allemaal nodig ?
- Schoendoos (of vergelijkbare doos)
knutselspullen
- wc- rolletje
- gekleurd papier
- watjes
- lijm
- papier snippers
- schaar
- Alles om de boot te versieren (stiften, potloden, verf, touw enz.)


Stap 1
De schoenendoos is onze basis om deze surprise te maken. De schoenendoos (of vergelijkbaar doosje) gaat de romp van de boot worden. Om deze snel en makkelijk te versieren plakken we aan alle kanten van de schoenendoos gekleurd papier. LET OP ! De deksel van de schoenendoos moet nog van de doos af kunnen. Hier willen we op het eind nog wat cadeau'tjes in verstoppen !

Als de doos helemaal beplakt is met gekleurd papier gaan we door naar de volgende stap.

Stap 2
WC-rolletje
Nu nemen we een WC-rolletje. Dit gaat onze schoorsteen worden op de boot. Het WC-rolletje moet vastgelijmd worden op de deksel van de schoenendoos (de boot). Je kant dit op verschillende manieren doen. Het gemakkelijkste is om dit gewoon met plakband te doen, maar dit is niet zo mooi. Wat je ook kan doen is het volgende. Pak het WC-rolletje en knip geheel rond de onderkant kleine inkepingen van ongeveer 1 cm diep. ZIE het plaatje. Als je zover bent kun je alle stukjes omvouwen naar binnen OF buiten. Dit is wat je zelf het mooiste vind. Nu kun je op de omgevouwen stukjes WC-rol lijm smeren en netjes opplakken. Het WC-rolletje moet je natuurlijk nog wel een kleurtje geven. Bijvoorbeeld om er gekleurd papier omheen te plakken of het in te kleuren of te verven.
Als de schoorsteen op de boot staat gaan we door naar stap 3.

Stap 3
Nu we de schoorsteen klaar hebben gaan we er watjes in stoppen en vastplakken. Dit wordt onze rook uit de schoorsteen van de stoomboot. (TIP: als je een klein cadeautje hebt kun je hem ook verstoppen in het WC-rolletje !!). We pakken een paar watjes en stoppen deze in het WC-rolletje. Deze plakken we voorzichtig vast aan de binnenkant en zorgen dat er een heel stuk van de watten uitsteekt boven het WC-rolletje. Nu hebben we ROOK !!
Als dit is gedaan kunnen we door naar stap 4.

Stap 5
Nu hebben we de boot met een rokende schoorsteen ! We gaan nu de 'stuurhut' maken van de boot. Het gemakkelijkste is een klein doosje te nemen. Bijvoorbeeld een klein doosje of verpakking van iets wat je nog in huis hebt. Je kan ook een paar lege luciferdoosjes tegen elkaar plakken. Dan heb je ook een 'stuurhut'. Voor de knutselaars onder ons. Het is ook mogelijk een stuurhut te maken van karton.
Zodra je iets hebt gevonden of gemaakt van het goede formaat, kunnen we deze stuurhut weer versieren met gekleurd papier. (TIP: Ook hier kun je een klein cadeau'tje in verstoppen !)
Nu hebben we een boot, schoorsteen MET rook en een stuurhut. We zijn BIJNA klaar !

Stap 5
stoomboot
Nu gaan we de stoomboot versieren ! Dit is het leukste gedeelte. Om de boot te versieren kun je ALLES doen wat je zelf mooi vind. Je kan dit doen met gekleurd papier, verf of stiften. Zelfs andere dingen mag je gebruiken die je mooi vind. Je kan bijvoorbeeld raampjes maken, of een touwtje maken met vlaggetjes eraan. Ook kan je er iets op schrijven. Ben hiermee heel creatief. Kijk naar het plaatje en doe een paar idee'tjes op.
Het leukste is als je de doos zelf nog vult met papiersnippers of iets wat er op lijkt. (TIP: misschien heb je een papierversnipperaar)
// //