Boek van Sinterklaas surprise


Het boek van Sinterklaas
surprise maken boek van sinterklaas 
Wat hebben we allemaal nodig  om deze sinterklaas surprise te maken:

-          Groot oud boek(of telefoonboek/ gouden gids)
-          Schaar
-           Scherp mes (liefst een stanleymesje)
-          Lijm/plakband
-          Kaftpapier/kadopapier
-          Kleurtjes/stiften

Neem een groot oud boek dat niet meer gebruikt wordt. Vraag eerst aan je ouders of je het boek mag gebruiken voor je sinterklaas surprise. We gaan in het boek een ‘geheim’ vakje maken waar je de cadeau’tjes in kan stoppen. Je moet natuurlijk geen grote cadeau’tjes hebben, want die passen niet in het boek.
Om het vakje te maken in het boek hebben we een scherp mes nodig. Een stanleymes werkt het beste. Sla het boek open en blader een paar bladzijdes verder. De eerste paar bladzijdes laten we heel.  Nu gaan we een vierkant of rechthoek te tekenen in het boek. Kijk van te voren of dit vierkant of rechthoek groot genoeg is voor al je cadeau’tjes. Dit vierkant gaan we uitsnijden met een scherp mes. Vraag hierbij hulp aan je ouders, of een volwassen persoon! Nu gaan we met het mes over de lijnen van het vierkant snijden. Deze stap moet je herhalen totdat je een vakje hebt gemaakt waar de cadeau’tjes in passen. Elke keer zul je zien dat je een paar bladzijdes uit het vakje van het boek kunt verwijderen. Let op dat je niet door de achterkant van het boek snijdt.

Nu zijn er 2 manieren om het boek van de buitekant te versieren.

1) De moeilijke manier.
Om het boek nog mooier te maken gaan we de buitenkant versieren (ofwel‘kaften’). Hiervoor kunnen we kaftpapier gebruiken. (je kan ook kadopapier, of een groot vel gekleur papier gebruiken).  Leg het kaftpapier neer op tafel met de gekleurde kant naar onder toe. Hierboven op leggen we het het boek en slaan deze open. Nu teken je een rand om het boek, en houd je ongeveer 10cm ruimte over aan de zijkanten en boven- en onderkant. Het getekende rechthoek knip je nu netjes uit het kaftpapier.  Als het kaftpapier is uitgeknipt vouw je het kaftpapier om de kaft van het boek heen, en plak of lijm je het vast aan de kaft van het boek. Houd wel een beetje speling over met het kaftpapier zodat het boek nog dicht kan.  Nu is het boek voorzien van een mooie buitenkant!

2) De makkelijke manier
 Je kan ook gewoon een gekleurd vel papier pakken en het op de kaft plakken van het boek. Doe dit aan de voor en achterkant en hij ziet er al meteen heel mooi uit!

De buitenkant kan je nog versieren met plaatjes of figuurtjes die je zelf hebt gemaakt. Je kan er natuurlijk ook iets leuks op tekenen. Het is misschien leuk om het boek van Sinterklaas na te maken.

surprise maken boek van sinterklaasVoor een extra toevoeging aan je surprise kan je nog een gedichtje maken, en deze in het sinterklaasboek plakken. Plak het gedicht gewoon op de eerste bladzijde van het boek. Het beste is als je de eerste paar bladzijdes die niet kappot gesneden zijn aan elkaar te plakken. Hierdoor ontstaat een iets dikkere bladzijde waar je jou gedichtje op staat. Als het boek op wordt geslagen zal eerst jou gedicht te zien zijn. en daarachter zit het ‘geheime’ vakje om je cadeautjes in te stoppen.

// //